Groep 1/2B

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig en ontwikkelen zich ieder op hun eigen, unieke manier en in hun eigen tempo. Om dit te stimuleren creëren wij een rijke leeromgeving, waarin wij tegemoet komen aan de belevingswereld en de ontwikkelingsbehoeften van ieder kind.
Vanuit onze visie 'Spelen is leren, leren is spelen' bieden we verschillende activiteiten binnen een thema die inspelen op de belangstelling en beleving van kinderen, die de intrinsieke motivatie aanspreken en die ruimte bieden om te experimenteren en zo tot ontdekkend leren te komen.
Op de Dominicusschool zie je dit dagelijks terug in de vorm van korte kringmomenten, coöperatieve werkvormen, speel- en werkmomenten in verschillende hoeken, hoeken die met elkaar in verbinding staan, het gebruiken van de weektaak voor groep 2 ter bevordering van de zelfstandigheid en lichaamsbeweging op verschillende momenten op de dag.