Welkom!

Dominicus

uitdagend voor ieder kind

Het karakter van de school
De Dominicusschool is een ambitieuze, lerende organisatie waarin hoogwaardig, eigentijds onderwijs wordt geboden en waar het welbevinden van alle betrokkenen centraal staat.
Het is een gemengde basisschool met ongeveer 220 leerlingen, gevestigd aan de Noorderhavenkade in de wijk Blijdorp. Op de Dominicus geven wij modern klassikaal onderwijs waarbij wij zorgen voor een uitdagende leeromgeving. Hierbij staan competentie, autonomie en samenwerking van zowel leerling als leerkracht centraal. Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de ontwikkeling van de leerlingen. Zo is er bijvoorbeeld de Dominicus XL, voor kinderen van groep 1 t/m 8 die meer uitdaging nodig hebben en een verlengde instructie, voor kinderen die meer of een andere uitleg kunnen gebruiken.
De peuterspeelzaal, Het Dominootje, is onderdeel van de Dominicusschool. Op de peuterspeelzaal wordt net als in de onderbouw van de Dominicus volgens de visie ‘spelen is leren, leren is spelen’ gewerkt. Dit betekent dat de leerlingen ontdekkend en spelend leren.
De kinderen hebben elke dag van 08.15 uur tot 14.00 uur les (op woensdag tot 13.30 uur).
Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van naschoolse activiteiten (BSA), waarbij kinderen kunnen kiezen uit een breed, wisselend aanbod van sportieve en culturele activiteiten.
BSO Dominikids (KindeRdam) is exclusief voor de kinderen van de Dominicusschool en is gevestigd in het eigen schoolgebouw.
Wij zijn een school op katholieke grondslag waar wij onze leerlingen vertrouwen in zichzelf en de wereld willen geven. Wij leggen de basis voor verdere groei van onze leerlingen naar sociale, competente en autonome mensen. Ouders zien wij hierbij als onmisbare, betrokken partners.

Het team
De Dominicusschool heeft een enthousiast, betrokken team dat hecht samenwerkt. Daarbij zorgen wij voor een leeromgeving waarin welbevinden, gezamenlijkheid, ambitie, persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijke drijfveren zijn.

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met de directie. Wij beantwoorden uw vragen graag en leiden u met plezier rond in ons mooie schoolgebouw.

Michael Westdijk
(Directeur Dominicusschool)