Welkom!

Welkom!

Dominicus

Blij van leren

Het karakter van de school
De Dominicusschool is een ambitieuze, lerende organisatie waarin hoogwaardig, eigentijds onderwijs wordt geboden en waar het welbevinden van alle betrokkenen centraal staat.
Het is een basisschool met ongeveer 240 leerlingen, gevestigd aan de Noorderhavenkade in de wijk Blijdorp. Op de Dominicus geven wij modern klassikaal onderwijs waarbij wij zorgen voor een uitdagende leeromgeving. Hierbij staan competentie, autonomie en samenwerking van zowel leerling als leerkracht centraal.
Daarbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de ontwikkeling van de leerlingen. Zo is er bijvoorbeeld de plusklas, voor kinderen van groep 1 t/m 8 die meer uitdaging nodig hebben en een verlengde instructie, voor kinderen die meer of een andere uitleg kunnen gebruiken. Ook hebben we sinds kort de klusklas voor kinderen die gouden handjes hebben en praktisch intelligent zijn.

De peuterspeelzaal, Het Dominootje, is onderdeel van de Dominicusschool. Op de peuterspeelzaal wordt net als in de onderbouw van de Dominicus volgens de visie ‘spelen is leren, leren is spelen’ gewerkt. Dit betekent dat de leerlingen ontdekkend en spelend leren. De peuterspeel sluit zoveel mogelijk aan op de schooltijden van de Dominicus. Zo starten ze op de peuterspeelzaal om 08.00u. Op maandag en vrijdag kunnen we kinderen om 12.00u opgehaald worden. En op dinsdag en donderdag kunnen de kinderen om 14.00u opgehaald worden.
 
Op de Dominicusschool hebben de kinderen elke dag van 08.15 uur tot 14.00 uur les (op woensdag tot 13.30 uur). De schooldeuren gaan iedere dag om 08.05u al open voor een inloop van 10 minuten. 
Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van naschoolse activiteiten (BSA), waarbij kinderen kunnen kiezen uit een aanbod van sportieve en creatieve  activiteiten.
BSO Dominikids (KindeRdam) is exclusief voor de kinderen van de Dominicusschool en is gevestigd in het eigen schoolgebouw.
Wij zijn een school op katholieke grondslag waar wij onze leerlingen vertrouwen in zichzelf en de wereld willen geven. Wij leggen de basis voor verdere groei van onze leerlingen naar sociale, competente en autonome mensen. Ouders zien wij hierbij als onmisbare, betrokken partners.

Het team
De Dominicusschool heeft een enthousiast, betrokken team dat hecht samenwerkt. Daarbij zorgen wij voor een leeromgeving waarin welbevinden, gezamenlijkheid, ambitie, persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijke drijfveren zijn. 

Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met de directie. Wij beantwoorden uw vragen graag en leiden u met plezier rond in ons mooie en gezellige schoolgebouw.


Janneke Jongen en Sigrid Talen 

Terug

Noorderhavenkade 45D

3039 RG Rotterdam

010 443 25 00

info@nulldominicusschool.nl